Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz gotowany w jarzynach

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 50 dkg
oliwa 1/2 szkl
pomidory 3 szt
wino białe 3/4 szkl
koper do smaku
sól do smaku
dorsz 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz gotowany w jarzynach

Włoszczyznę pokroić w plastry,zalać wrzątkiem,posolić i ugotować na pół twardo,dolać białe wino i doprawić pieprzem do smaku.Dołożyć obraną i przygotowaną rybę do warzyw i dusić w jarzynach przez 25 min.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kostkę,wymieszać z oliwą iz koprem.Ryę podawać w rosole,w którym sie gotowała,udekoować pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak