Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże udka kurczaka 3 szt
marchew 2 szt
seler 1/2 szt
ziele angielskie 2 szt
kostki rosołwe 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Udka z kurczaka umyć, włożyć do garnka a wodą.Cebulę, marchewkę, seler umyć , oczyścić,opłukać i pokroić. Następnie włożyć go garnka, dodać przyprawy, kostki rosołowe i gotować na małym ogniu 2 godziny. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je z wywaru. Rosół podawać z makaronem,ryżem.

Rada:udka z kurczaka z rosołu, podaję do drugiego dania. Sposób ich przyrządzenia podaję w przepisie Smażone udka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 01.10.2012 09:57
super rosołek najlepszy
aga130982 01.10.2012 09:57
super rosołek najlepszy
Juleczka20 23.03.2012 15:21
najlepsza zupka
Ewa109 28.09.2010 21:03
rosolek, pycha:)
IlonaAlbertos 10.08.2010 23:33
Uwielbiam rosół, cudowny smak i aromat. Nie da się go zastąpić chyba niczym :)
cukiereczek 23.05.2010 15:11
Duże marchewki,seler można zastąpić pietruszką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak