Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z brytfanny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
olej 1/2 szklanki
czosnek 3 ząbki
ocet winny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 250 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z brytfanny

Karpia oskrobać, oprawić, naciąć w poprzek na grzbiecie w kilku miejscach. Drobno posiekać czosnek, natkę selera i pietruszki, dodać pieprz, sól, ocet i olej. Masą tą napełnić wnętrze karpia i niewielką ilością nacięcia. Włożyć do brytfanny i w średnio gorącym piekarniku piec około 20-30 minut. Gdy ryba jest półmiękka oblać ją gorącą wodą, a potem polewać sosem z brytfanny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 08.12.2011 10:30
bardzo ciekawy przepis :) nigdy nie jadłam karpia w takiej wersji
Motorek 14.06.2011 11:48
mniam
RenataZ-et 13.01.2011 15:48
Musi wybornie smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak