Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka bawarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sałatkowy ze szczypiorkiem
oliwy z oliwek do smażenia 6 łyżek
woda 3 łyżki
octu winnego białego 1 łyżka
cebula biała 1
ogórek kiszony 1
ziemniaki młode
boczek 100 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka bawarska

Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ziemniaki wyszorować, ugotować i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, boczek w paski. Podsmażyć cebulę z boczkiem na 3 łyżkach oliwy. Ugotowane duże ziemniaki przeciąć na pół, małe pozostawić w całości. Przełożyć do miski, dodać cebulę z boczkiem. Ogórka pokroić w paseczki i połączyć wszystkie składniki, doprawić pieprzem i octem.
Podawać z pieczonym lub smażonym mięsem.
Sałatkę można przechowywać w lodówce 48 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak