Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieróg z szynką i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
masło 35 dag
pieczarki 40 dag
szynka 30 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
jaja 1 szt
mąka 1 łyżeczka
ser biały 35 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieróg z szynką i grzybami

35 dag mąki, masło i twarożek posiekać nożem na stolnicy, szybko wyrobić ciasto, włożyć do lodówki. Pokrojone pieczarki i cebulę usmażyć na patelni, oprószyć solą i pieprzem, odparować wodę. Wsypać natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę szynkę, posypać 1 łyżką mąki, wymieszać, dodać śmietanę, przestudzi. Ciasto rozwałkować w prostokąt, położyć farsz na połówce ciasta. Brzeg posmarować roztrzepanym jajkiem, przykryć ciasto druga połową, przycisnąć dobrze brzegi, posmarować wierzch pozostałym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika ok 200 stopni i piec 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 03.05.2013 23:54
pyszne danie
Iwusia 21.01.2013 23:17
bardzo smacznie się zapowiada
olkaaa 27.04.2012 12:15
extra
Gosia32
Gosia32 27.05.2011 07:37
pycha
Iwona51
Iwona51 12.01.2011 13:31
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak