Sposób przygotowania

35 dag mąki, masło i twarożek posiekać nożem na stolnicy, szybko wyrobić ciasto, włożyć do lodówki. Pokrojone pieczarki i cebulę usmażyć na patelni, oprószyć solą i pieprzem, odparować wodę. Wsypać natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę szynkę, posypać 1 łyżką mąki, wymieszać, dodać śmietanę, przestudzi. Ciasto rozwałkować w prostokąt, położyć farsz na połówce ciasta. Brzeg posmarować roztrzepanym jajkiem, przykryć ciasto druga połową, przycisnąć dobrze brzegi, posmarować wierzch pozostałym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika ok 200 stopni i piec 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smacznie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !