Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z 18 dkg cukru. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym. Masy połączyć, dodać mąkę, kakao i 3 łyżki stopionego masła. Piec 45 minut w 170 stopniach. Ostudzić, podzielić na 3 warstwy. 10 dkg cukru wsypać do rondla. Podlać 50 ml wody, nie mieszając, poczekać, aż się skarmelizuje. Zestawić z ognia. Kawałki masło włożyć do miski i pozostawić w temp. pokojowej. Karmel stopniowo dodawać do masła i ubijać na gładko. Spód ciasta wysmarowac połową kremu, przełożyć ciastem, skropić rumem, posmarować resztą kremu i przykryc ciastem. Rozpuścić polewę i polać wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. Udekorować płatkami i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Słodkie i pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !