Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar rybny

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 2,2 kg
cebula 1 pokrojona w kostkę
marchewki 3 pokrojone w kostki
seler 1 pokrojony w kostkę
Liść laurowy suszony Prymat
pietrszuka 3 gałązki
czosnek 1 ząbek
sól 1 łyżka
pieprz ziarnisty
woda 12 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar rybny

Rybę kroimy na małe kawałki, wkładamy do dużego garnka. Dodajemy warzywa i przyprawy, zalewamy wodą. Powoli podgrzewamy nie dopuszczając do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Podczas gotowania zbierać szumowiny z powierzchni. Przecedzamy przez sito,a następnie przez płótno. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak