Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
Śliwki kalifornijskie 20 dkg
chrzan 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
białe wino 1/2 szklanki
bulion 1,5 szklanki
brzoskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Łyżkę masła utrzeć z solą, majerankiem, pieprzem i roztartym czosnkiem. Zamrozić. W schabie wyciąć głęboką kieszeń, na przemian wkładać w nią masło ziołowe i śliwkę. Otwór spiąć. Mięso natrzeć solą i papryką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec półtorej godziny w temp. 200 stopni. wyjąć i ostudzić.
Żelatynę namoczyć w winie. Spęczniałą zalać gorącym bulionem i mieszać do rozpuszczenia. Wlać trochę na półmisek, zastudzić.
Resztę masła utrzeć z chrzanem i napełnić nim pozostałe śliwki. Brzoskwinie pokroić na plastry i ułożyć na galarecie. Na wierzch ułożyć plastry schabu. Udekorować pozostałymi owocami i zalać pozostałą galaretą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.01.2011 11:58
Trochę długo się przygotowuje, ale warto czekać dla takiego efektu :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak