Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ta na kruchym spodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
masło 10 dkg
jajko 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
masa
grzyby 60 dkg
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
śmietana kremówka 300 ml
jajko 2 sztuki
starty ser 15 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ta na kruchym spodzie

Z mąki, masła, jajka i soli zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować, wylepić nim formę do tarty i piec w 200 stopniach na rumiano. Cebulę zeszklić na maśle, grzyby pokroić, dodać do cebuli. Podlać wodą, dusić przez jakiś czas, doprawić, wylać na spód, śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić , wylać na grzyby. Piec przez półgodziny w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 16.06.2011 19:53
extra
RenataZ-et 19.01.2011 11:57
Super pomysł na grzybową tartę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak