Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz Kasię zagnieść ze sobą. Wyrobić ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Foremki wysmarować olejem a następnie wykładać foremkę ciastem. Gotowe foremki umieścić w piekarniku i piec ok 20 min w temp. 180\'C, aż się ładnie zarumienią. Do każdej babeczki włożyć po połówce orzecha włoskiego. Zmiksować mleko z kremem, dodać miękką Kasię i dalej miksować, aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Gotową masę przełożyć do szprycy i napełniać babeczki, \"zatapiając\" orzecha. Pomarańcze i kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dekorować babeczki owocami, posypać kolorową posypką oraz zmielonymi włoskimi orzechami. Smacznego !!

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    same pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    apetyczne
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pięknie wyglądają i na pewno wyśmienicie smakują:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne lubię babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    doskonale są
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    bardzo lubię babeczki, takie na jeden kęs;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !