Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 5 plastrów, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć skórkę z kiełbasy i wymieszać ją ze śmietaną i bułką tartą, doprawić. Farsz zwinąć w płaty mięsa, obwiązać nitką, obtoczyć w mące i zrumienić na tłuszczu wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Co jakiś czas mięso skrapiać wodą i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i ketchup oraz łyżkę mąki wymieszaną z małą ilością wody. Mięso wyjąć, sos przetrzeć przez sito, doprawić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha, bardzo lubię cielęcinę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne zraziki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !