Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 60 dag
kiełbasa biała 20 dag
mąka 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
ketchup 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce

Mięso pokroić na 5 plastrów, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć skórkę z kiełbasy i wymieszać ją ze śmietaną i bułką tartą, doprawić. Farsz zwinąć w płaty mięsa, obwiązać nitką, obtoczyć w mące i zrumienić na tłuszczu wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Co jakiś czas mięso skrapiać wodą i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i ketchup oraz łyżkę mąki wymieszaną z małą ilością wody. Mięso wyjąć, sos przetrzeć przez sito, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.12.2012 23:13
bardzo smaczne zraziki
Monika193
Monika193 17.01.2011 11:54
pycha, bardzo lubię cielęcinę
Margo1 16.01.2011 00:20
pyszny obiadek
Iwona51
Iwona51 15.01.2011 19:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak