Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga w cieście z sosem słodko-kwaśnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 4 szt.
ciasto: mąka 1/2 szkl.
jajko
woda 1/3 szkl.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
oliwa
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sos słodko-kwaśny 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: panga w cieście z sosem słodko-kwaśnym

rybę umyć pokroić i posypać przyprawą do ryb oprószyć solą i odstawić,z mąki wody,kucharka oraz jajka zrobić ciasto jak na naleśniki,moczyć rybę w cieście i smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron,i przekładać warstwami rybę,sos i tak na zmianę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 21.11.2013 11:52
szybko i smacznie
Wafelek2601 28.07.2012 09:20
fajny przepis na rybkę
Angelika10 24.09.2011 19:56
ciekawe
MAR3STA 09.01.2011 18:03
fajne, koniecznie wypróbuję!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak