Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, stopić na patelni, odłożyć skwarki a na tłuszczu poddusić drobno posiekaną cebulę. Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z podduszoną cebulą, śmietaną, piwem i utartym serem. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. Połowę ziemniaków wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać skwarkami i przykryć resztą ziemniaków. Skropić stopionym masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika i udusić do miękkości. Podawać posypane szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna kolacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !