Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć , warzywa obrać, umyć i pokroić w spore kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je, a warzywa zmiksować blenderem na krem. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę pogotować. Dodać koncentrat – zagotować. Można zaprawić łyżką śmietany lub jogurtu, ale warzywa i tak nadają zupie cudownie gęstą konsystencję. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Na koniec wrzucić szczyptę chili. Zamieszać i gotowe.
Dekorować świeżą bazylią. Podawać z grzankami lub po prostu z tym co kto lubi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !