Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sojowe gołąbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soja 4 szklanki
cebula 1 szt
por 1 szt
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
masło 1 łyżka
sól do smaku
kapusta 10 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Sojowe gołąbki

Cebulę i pora drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, zmieszać ze zmieloną soją, jajkiem, doprawić solą. Liście kapusty sparzyć, kłaść na nie farsz i zawinąć w rulon. Gołąbki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać mlekiem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.03.2014 09:11
fajny pomysł
IlonaAlbertos 05.10.2013 20:52
Muszą być zdrowe.
olkaaa 13.07.2012 08:12
muszę spróbować
Seba 10.04.2012 10:21
fajne
pigila
pigila 19.01.2011 09:55
do wypróbowania
Monika193
Monika193 18.01.2011 22:04
nie przepadam za soją, ale przepis na pewno przy jakiejś okazji wypróbuję.
agnieszka137 08.01.2011 22:50
ciekawe,wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak