Sposób przygotowania

Bób wrzuć do gotującej się, lekko posolonej wody. Gotuj przez 5 minut, odcedź, przelej zimną wodą i ciepły (nie gorący) obierz z twardych łupin. Wrzuć do miski, wymieszaj z oliwą, posiekanym szczypiorem i bazylią. Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący. Pod koniec, kiedy z boczku wytopi się tłuszcz, wrzuć posiekane szalotki. Podsmaż je i wymieszaj z bobem. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przypraw pieprzem. Plasterki boczku ułóż na talerzach, przykryj porcją bobu, podawaj z sosem.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !