Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z rzodkwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 6 liści
rzodkiew biała 1 korzeń
kukurydza w puszce 3 łyżki
słonecznik łuskany 3 łyżeczki
majonez 1,5 łyżki
jogurt naturalny 1,5 łyżki
bazylia 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z rzodkwią

Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i targamy na mniejsze części usuwając przy tym głąby. Rzodkiew obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Do tak przygotowanej kapusty i rzodkwi dodajemy kukurydzę, słonecznik, majonez, jogurt i szczyptę bazylii. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 11.03.2011 06:29
Uwielbiam takie suróweczki! Mniam :)
Mysiunia 11.01.2011 20:43
pychotka!
krzyniu1984 10.01.2011 10:43
świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak