Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz margarynę zagnieść ze sobą. Wyrobić ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i powycinać paski o szerokości ok 1,5-2 cm. Foremki wysmarować olejem a następnie nawijać paski ciasta. Gotowe foremki umieścić w piekarniku i piec ok 20 min w temp. 180\'C, aż się ładnie zarumienią. Zmiksować mleko z kremem, dodać miękką margarynę i dalej miksować, aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Gotową masę przełożyć do szprycy i napełniać zimne rureczki. Posypać cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam rurki z kremem
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie łakocie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    znakomite
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale bym zjadła taką apetyczną rurkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    uwielbiam takie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    zrobie to na weekend
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !