Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w zalewie octowej

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek
olej
cebula biała 3 sztuki
ocet 10 % 1 szklanka
woda 3 szklanki
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w zalewie octowej

Karpia kroimy na pół dzwonka następnie obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na patelni. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Następnie mieszamy ocet i wodę. dodajemy sól i cukier, ziele angielskie oraz liść laurowy a także pokrojoną cebulę. Zalewę gotujemy. Następnie po ugotowaniu czekamy aż zalewa ostygnie. Usmażonego karpia układamy w garnku lub naczyniu szklanym., następnie zalewamy go ostudzoną zalewą. Garnek odkładamy w chłodne miejsce na 3-4 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 26.12.2014 09:57
Super:) bede dzis robic:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak