Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z agrestu

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1,5 kg
cukier 1 kg
woda 250 ml
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z agrestu

Z 1 szklanki wody i cukru ugotować syrop. Wsypać agrest, zagotować. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie podgrzać i gotować do momentu aż owoce staną się przeźroczyste, pozbierać szumowiny. Gorący dżem przełożyć do słoików, wlać po parę kropli spirytusu, zapalić i natychmiast zakręcić. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.02.2014 20:52
Musi być smaczny.
zuzanna_z 28.04.2012 12:40
extra
olkaaa 04.04.2012 08:32
extra
Monika193
Monika193 14.01.2011 16:25
bardzo lubię taki dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak