Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka maczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dkg
mleko 450 ml
jajko 4 sztuki
cukier 5 łyżek
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
cynamon 2 łyżeczki
jabłka 8 pokrojone w plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka maczane

Mąkę i mleko dokładnie wymieszać. Dodać jaja, pół łyżki cukru, sól. Składniki wymieszać na gęste gładkie ciasto. Jabłka posypać cukrem. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Maczać jabłka w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor. Cynamon wymieszać z cukrem, posypać usmażone jabłka, podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.01.2011 18:56
Też tak robię, są pyszne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak