Sposób przygotowania

Słodko-kwaśna, doskonała jako samodzielne danie np. z pieczywem albo dodatek do mięsa.

Kiełbasę/wędzonkę pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę grubo poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Kiełbasę wrzucić na rozgrzaną patelnię, zrumienić, dodać cebulę, zeszklić, potem dodać marchew i jabłko, smażyć kilka minut, przełożyć do garnka, dodać kapustę, kminek, liść laurowy i ziele angielskie, wlać ok. 1 szkl. wody, dusić 5 min. aż kapusta lekko zmięknie. Następnie dodać pomidory i resztę przypraw, dusić kolejne 5-10 min., ew. dodać koncentrat. Na koniec wsypać posiekany koperek, zdjąć z ognia. Ja nie zasmażam, ale można to zrobić jeśli ktoś tak woli. Kapusta pekińska szybko się gotuje i trzeba uważać żeby jej nie rozgotować.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo apetycznie
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszna wersja pekinki! Muszę wypróbować.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    to takie danie z cyklu \"coś z niczego\"
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ooo interesujący przepis :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam jakiś czas temu coś podobnego, tyle że na pomidorowo, z pomidorami - pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    niezły przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    niezły przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !