Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 10 dag
mięso mielone 50 dag
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

Kapustę ugotować w całości, delikatnie oddzielić liście. Ryż zalać na 10 min. wrzątkiem, cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Doprawione mięso połączyć z odsączonym ryżem i cebulą, dokładnie wymieszać. Nakładać na liście kapusty, zwijać gołąbki. Sporządzić sos pomidorowy (może być z torebki). Gołąbki zapiec w piekarniku ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.07.2013 18:07
też mam straszną ochotę
novita23 24.01.2011 14:39
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak