Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano na oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę bardzo drobno posiekać, usmażyć na smalcu. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wsypać połowę ziemniaków, oprószyć solą i pieprzem, włożyć mięso i cebulę, przykryć resztą ziemniaków, oprószyć pieprzem i solą. Ziemniaki podlać piwem i 5 łyżkami wody, przykryć szczelnie przykrywką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 190 stopni i dusić około 1,5h.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z wołowiny pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !