Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy łatwy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1,5 kg
cebula 3 szt
oliwa 4 łyżki
ziemniaki 1 kg
piwo 0,5 l
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy łatwy

Mięso pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano na oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę bardzo drobno posiekać, usmażyć na smalcu. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wsypać połowę ziemniaków, oprószyć solą i pieprzem, włożyć mięso i cebulę, przykryć resztą ziemniaków, oprószyć pieprzem i solą. Ziemniaki podlać piwem i 5 łyżkami wody, przykryć szczelnie przykrywką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 190 stopni i dusić około 1,5h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.03.2013 00:07
z wołowiny pyszny
Monika193
Monika193 21.01.2011 16:43
pycha
Iwona51
Iwona51 13.01.2011 00:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak