Sposób przygotowania

lubię takie szybkie zupki, bez wywaru, tylko jakieś warzywa, troszkę ziół, może nieco śmietany i już...

Buraka wyszorować, ugotować, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem z cytryny i dodać cukier, wymieszać. Ziemniaki, cebulę i marchew obrać, pokroić w dość drobną kostkę. W garnku roztopić masło, podsmażyć pokrojone warzywa aż cebula się zeszkli, dodać lubczyk, 1 łyżeczkę soli i trochę mielonego pieprzu, zalać 3-4 szkl. wody, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Dodać buraki, śmietanę rozrobić z mąką, zaprawić zupę, ew. doprawić jeszcze solą, dodać koperek. Już na talerzu dodać do każdej porcji po 1-2 łyżki kukurydzy.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Oj ta zupka musi być smaczna :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Ciekawe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna zupka i fajny kolor :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    super wygląda
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Muszę spróbować!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    polecam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    coś nowego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !