Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z bananów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cynamon 1/3 łyżeczki
ole 0,5 szkl
jajko 2
cukru 3/4 szkl
orzechy włoskie wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z bananów

Banany miksujemy blenderem lu b rozgniatamy dokładnie widelcem. Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy do bananów i wlewamy olej. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wszystko razem mieszamy i dodajemy posiekane orzechy. Pieczemy w piekarniku ok 30 min.
Ciasto polewamy biała polewą i dekorujemy orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 03.08.2011 08:57
fajny przepis, musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak