Sposób przygotowania

Z pierszych siedmiu składników zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części, na jedną z nich wyłożyć masę orzechową. Masę zrobić się w następujący sposób: margarynę stopić, dodac orzechy siekane, cukier i miód, wuymieszać. Wyłożyć masę orzechową na jedną część ciasta. Następnie upiec obie części ciasta. Po upieczeniu przełożyć gorącym budyniem. Bydyń zrobić z ostatnich 6 składników. Odlać pół szklanki mleka. Do mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać. Resztę mleka zagotować razem z masłem, cukrem, cukrem waniliowym. Do wrzącego mleka dodać mleko z rozmieszaną mąką. Mieszać do otrzymania gęstego budyniu, uważając, aby się nie przypalił.

Placek- masa budyniowa- placek z orzechami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !