Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paella z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
bulion 300 ml
masło 2 łyżki
seler 1 szt
mięso wieprzowe 50 dag
groszek konserwowy 1 puszka
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: paella z mięsem

Mięso umyć, pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego i usmażyć na oleju. Warzywa obrać, pokroić w kostkę i razem z listkiem laurowym dodać do gotującego się bulionu, gotować dopóki warzywa nie zmiękną, odcedzić. Do wywaru dodać łyżkę masła, łyżeczkę curry i ryż, gotować aż ryż zmięknie. Ryż wymieszać z mięsem i warzywami, dodać resztę masła i osączony groszek z puszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 09.04.2011 22:10
fajne danie
suzana 18.02.2011 08:37
ciekawy pomysł
Roman5 23.01.2011 20:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak