Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek i pokrojone w kosteczkę pomidory, dodać sól, pieprz i cukier, dusić 5-10 min. Fasolkę umyć, przyciąć końcówki. Zalać 2-3 szkl. wrzątku, wsypać po 1 łyżeczce soli i cukru, przykryć, ugotować, odcedzić. Gorącą fasolę przełożyć na półmisek i polać pomidorowym sosem. Podawać jako dodatek do mięs albo samodzielne danie np. na kolację. Można też fasolę wrzucić na patelnię z pomidorami i chwilkę razem poddusić.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ciekawa propozycja:)
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie podane!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubimy fasolkę więc podaję ją w sezonie często
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    jak Ty to robisz, że wszystko wygląda tak apetycznie?!
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    a ja jej nie znam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !