Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 szt
karkówka 70 dag
cebula 1 szt
pęczek kopru 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: smażona karkówka

Mięso oczyścić i podzielić na kotlety, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem, papryką i przyprawą do karkówki, skropić olejem. Mięso odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać kapustę, oprószyć solą i pieprzem i chwilę smażyć. dolać wody i dusić dopóki kapusta nie będzie miękka, pod koniec dodać posiekany koperek i posypać mąką, cały czas mieszać. Karkówkę usmażyć na oleju z obu stron, dodać do kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 21.01.2011 16:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak