Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka \"pani rejentowej\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 750 g
jaja 6 szt.
szynka 100 g
kiełbasa 100 g
śmietana 18 proc 1 szklanka
natka pietruszki
ser żółty 100 g
przyprawa do potraw Kucharek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka \"pani rejentowej\"

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Wędlinę pokroić w kostkę. Formę do zapiekania natłuścić i wysypać tartą bułką. Fasolkę wymieszać z wędliną i zieleniną, przełożyć do formy. Jajka rozbić ze śmietaną i tartym serem, doprawić do smaku, wylać na fasolkę i wtawić do piekarnika 180*C. Zapiekać o chwil, aż jajka się zetną i na wierzchu powstanie złocita skórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak