Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane pomarańcze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 4 szt
filet z kurczaka 20 dag
natka pietruszki 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
szczypiorek 1 łyżka
majonez 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane pomarańcze

Pomarańcze sparzyć, wyszorować szczoteczką, ściąć czubki i delikatnie wydrążyć miąższ i poszatkować go. Filet oczyścić i pokroić w kostkę, ugotować na kostce rosołowej. Kurczaka połączyć z miąższem, wymieszać z majonezem, dodać posiekany szczypiorek i pietruszkę, doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Masą wypełnić pomarańcze i chłodzić w lodówce przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 12.12.2011 21:01
bardzo ciekawe danie
Kate131 22.09.2011 10:54
pycha
Roman5 21.01.2011 16:12
musi byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak