Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 2 szt
pomidory w puszce 40 dag
olej 3 łyżki
cebula 1 szt
bulion 250 ml
przecier pomidorowy 1 łyżka
makaron świderki 50 dag
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: świderki z mięsem

Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Mięso pokroić w kostkę. Papryki sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Na pozostałym oleju usmażyć mięso, dodać warzywa i pomidory z puszki, zalać bulionem, dodać przecier, wszystko wymieszać i przyprawić solą, pieprzem oraz papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 20.01.2011 10:41
zjadliwe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak