Sposób przygotowania

Pałki umyć, osuszyć, natrzeć porządnie solą zmieszaną z pieprzem i papryką, włożyć do torebki foliowej (ja wzięłam taką z grubej folii, do mrożonek, najlepsza byłaby strunowa) i wlać maślankę. Torebkę trzeba zawiązać, ale tak jak najbliżej mięsa i żeby zostało w środku jak najmniej powietrza. Kiedy torebka jest już zamknięta należy trochę pomiętosić mięso aby było całe oblane maślanką. Torebkę z mięsem odkładamy, najlepiej na noc, do lodówki. Płatki śniadaniowe kruszymy - ja zrobiłam to wsypując je to torebki, zamykając ją i rozgniatając je wałkiem do ciasta. Kurczaka osączamy z zalewy, obtaczamy dokładnie w płatkach i układamy na wysmarowanej łyżką oleju blaszce, wstawiamy do nagrzanego piekarnika (170 st.C) i pieczemy ok. 30-40 min.. W trakcie pieczenia trzeba zajrzeć do kurczaczka i jeśli będzie się zbyt szybko rumienił, można przykryć go kawałkiem folii aluminiowej. Podawać z surówką. Dobry jest zarówno na gorąco jak i na zimno.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Dodaję do księgi z ulubionymi.Smaczka mi narobiłaś.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Taki kurczaczek to cos dla mnie:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pychotka, aż ślinka cieknie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanka1

    Ciekawy przpis , dodaję :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Do poczekalni....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    proste, smaczne i chrupiące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zjadłabym taką pałeczkę mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    robię podobne, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !