Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Wyjąć żółtka i odłożyć. Białka zmiksować blenderem razem z 2 łyżkami majonezu na gładki krem.
Ogórka pokroić wzdłuż na plasterki, po czym na paseczki. Na końcu pokroić w drobną kostkę. Marynowane grzybki pokroić w identyczną kostkę w ilości takiej, aby była porównywalna z korniszonami. Kapary opłukać i drobno posiekać. Pomidory pokroić wzdłuż na paski, po czym w kosteczkę. Następnie dodać 2 łyżki posiekanej natki pietrzuszki. W miseczce wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W razie potrzeby, gdyby sos był dla nas za gęsty - dodać jeszcze jedną łyżkę śmietany. Można też (gdyby ogórki były bardziej słodkie niż kwaśne) doprawić sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    sos tatarski to ulubiony sos moich domowników!
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    Och... ;) Bardzo proszę aby jeszcze dodatkowo posiekać żółtka i dołożyć do całości. Przepraszam za braki...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Super przepis,dzis wyprobuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Uwielbiam, robię bardzo podobny.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    jadłam kiedyś podobny ale nie znałam przepisu, teraz mogę sama taki zrobić :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubię!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    swietny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    ciekawie skomponowane składniki;z kaparami jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !