Sposób przygotowania

Drożdże utrzeć z łyżką cukru, rozmieszać z ciepłym mlekiem i z 0,5 szklanki mąki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i żółtka, przegnieciony przez praskę twaróg, mąkę, otartą skórkę z pomarańczy, sól i wyrośnięty rozczyn. Dokładnie wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Z ciasta odrywać kawałki, formować podłużne szyszki, układać na stolnicy do wyrośnięcia. Podrośnięte smażyć na tłuszczu jak pączki. Usmażone posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    muszą być pyszne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    muszą być pyszne
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    fajna propozycja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !