Sposób przygotowania

W rondelku podgrzać mleko, dodać szpinak, zagotować, zmiksować. Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Gorące utłuc z dodatkiem masła, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i świeżo startą gałką muszkatołową. Podawać posypany posiekanym szczypiorkiem jako dodatek do mięs albo np. jajek sadzonych.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Od kilku tygodni lubię szpinak, więc może skorzystam z tego przepisu.
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jaki piękny kolorek
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jaki piękny kolorek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajne urozmaicenie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    fasola

    ciekawy wygląd

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !