Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre ziemniaczane ze szpinakiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg ziemniaków 30
łyżki siekanego, mrożonego szpinaku 2
łyżka masła 1
ząbek czosnku 1
szkl. mleka 1/3
szczypty tartej gałki muszkatołowej 1-2
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Purre ziemniaczane ze szpinakiem

W rondelku podgrzać mleko, dodać szpinak, zagotować, zmiksować. Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Gorące utłuc z dodatkiem masła, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i świeżo startą gałką muszkatołową. Podawać posypany posiekanym szczypiorkiem jako dodatek do mięs albo np. jajek sadzonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 21.07.2012 20:58
ciekawy wygląd
eli_555 17.11.2011 23:07
pysznie wygląda
ela16 03.11.2011 09:40
fajne
Misia90 21.08.2011 15:03
fajne
Marysia 21.08.2011 14:57
super
Karolina69 21.08.2011 14:54
fajne
Sarenka 26.01.2011 15:47
Fajne urozmaicenie.
ZEWA 01.09.2010 08:56
jaki piękny kolorek
ZEWA 01.09.2010 08:56
jaki piękny kolorek
Ewa104 10.07.2010 07:11
Od kilku tygodni lubię szpinak, więc może skorzystam z tego przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak