Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik świąteczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
maślanka 2 szklanki
olej roślinny 1/2 szklanki
dżem 2 łyżki
cukier 1 szklanka
jaja 4 sztuki
kakao 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 sztuka
polewa czekoladowa 1 sztuka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik świąteczny

Utrzeć jajka z cukrem, stopniowo dodawać pozostałe składniki. Piec w temp. 180-200 st C

Wystudzony placek przekroić na kilka części, przełożyć je powidłami śliwkowymi.
Oblać polewą czekoladową, posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak