Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na włoski smak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa
pietruszka
czosnek posiekany
majerankek
bazylia 2 łyżki
pomidory bez skóry 2
parmezan
kasza jęczmienna 500 g
boczek wędzony 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na włoski smak

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojony drobno boczek, cebulkę, czosnek, posiekaną pietruszkę, majeranek i bazylię. Podduś przez 5 minut. Następnie dodaj pomidory, 2 litry wody, dopraw solą i pieprzem i wsyp kaszę. Całość gotuj przez pół godziny. Zupę przelej na talerze i posyp parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 05.11.2011 18:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak