Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka rosyjskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 220 g
cukier 70 g
mąka 300 g
orzechy włoskie 120 g
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka rosyjskie

Zagnieć ciasto z mąki, masła, soli i cukru, dodaj pokrojone orzechy i ugnieć dobrze. Schładzaj przez pół godziny w lodówce. Wyjmij, ugnieć jeszcze raz żeby zmiękło i uformuj niewielkie kuleczki (wielkości dużego orzecha laskowego w skorupce) Piecz na jasnozłoty kolor (temp.170-180 st.C, 15-20 min.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak