Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Brokuły podzielić na różyczki i blanszować ok. 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą i dokładnie osaczyć.
Truskawki pokroić w ćwiartki. Sałatę podzielić na listki. Cztery pucharki lub salaterki wyłożyć liśćmi sałaty, włożyć plasterki pieczarek, różyczki brokułów, plastry polędwicy i truskawki.
Polać sosem vinaigrette. Koktajl podawać z bagietką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    a to ciekawy przepis!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    z brokułami to coś ciekawego ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !