Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie puree

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
seler 1 sztuka
masło 5 dag
sól
pieprz
żółty ser starty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie puree

Obrane ziemniaki seler umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 20-25 minut, odcedzić, przecisnąć przez praskę, dodać stopione masło i żółty ser. Następnie podgrzewać na małym ogniu lub na parze i dokładnie ucierać przez kilka minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak