Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dęte ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemiaki 1 kg
frytura
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dęte ziemniaki

Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, dokładnie umyć i osuszyć na ściereczce, następnie wrzucić na gorącą fryturę, wyjąć i ponownie suszyć. Po ostudzeniu ziemniaki wrzucać partiami na bardzo gorącą fryturę żeby się nadęły. Gdy usmażą się na złoty kolor, wyjąć je z frytury i ułożyć na ogrzanym półmisku, osolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak