Sposób przygotowania

Tak zamarynowane kurki są świetne na przystawkę i do sałatek.

Wodę zagotować, dodać wszystkie przyprawy i ocet, gotować na małym ogniu 10 min. Marchewkę i cebulę oczyścić, pokroić w krążki albo paseczki, cebulę przelać wrzątkiem na sicie. Kurki dokładnie oczyścić, wypłukać. Wrzucić do gorącej, lekko osolonej wody, dodać marchewkę i gotować 5- 8 min., odcedzić. Wyparzone słoiki napełniać jeszcze gorącymi kurkami, przekładając kawałkami marchewki i cebuli, zalewać wrzącą zalewą, zakręcać wygotowanymi pokrywkami i odstawić do ostygnięcia do góry dnem. Do słoiczków, przed wlaniem zalewy, można włożyć po kilka listków natki pietruszki. Marynaty są dobre do jedzenia po kilku tygodniach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    super zrobie tak w tym roku
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam kureczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    oj... mniam, uwielbiam grzybki w zalewie octowej
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    :) kurki,taz mam już zapas na zimę:):):)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    fajne
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    podziwiam pasję do grzybów
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam kurki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !