Sposób przygotowania

Fasolka jest bardzo wdzięcznym warzywem, można ją przygotować na wiele sposobów.

Olej wymieszać z octem i cukrem, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Fasolkę opłukać, przyciąć końcówki. Zalać lekko osolonym i posłodzonym wrzątkiem, ugotować, odcedzić. Jeszcze ciepłe strąki pokroić na 3 części i polać sosem, wymieszać, odstawić na 30 min.. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać i sparzyć. Paprykę, kukurydzę, koperek i osączoną cebulkę dodać do fasolki, oprószyć całość solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatka jest lepsza gdy odstawimy ją na ok. 1 godzinę aby smaki się przegryzły. Można ją podawać jako dodatek do obiadu czy kolacji albo samodzielne danie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    pyszne dodatki
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajnie podana
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczna i jak ładnie wygląda
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    wygląda superrr
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    Bajka :)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    bardzo ladnie podane
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !