Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melba z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na melbę truskawkową, czyli deser z truskawek, lodów i migdałów. Deser nie zawiera alkoholu, więc może być podany dzieciom.

Składniki:

truskawki 250 gramów
konfitury z truskawek 2 łyżki
woda 1 łyżka
migdały w płatkach 1 łyżka
lody waniliowe 4 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Melba z truskawkami

Prosta wersja, wykwintnego przepisu peche melba. Tu wersja, gdzie bazą sosu jest konfitura z truskawek, a dodatkiem migdały w płatkach.

1. Konfitury rozgrzać na wolnym ogniu dodając wodę.

2.W pucharkach ułożyć lody i owoce, polać płynną konfiturą i posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 17.07.2011 08:40
Ach te truskawki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak