Sposób przygotowania

Jajaka na ciasto rozbić, oddzielićżółtka od białek. Z żółtkek, mąki i piwa zrobić ciasto, dodać pieprz i sól do smaku. Z białek ubićsztywną pianę, wmieszać delikatnie do ciasta, odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotować warzywa : umyć, brokuły i kalafior podzielić na różyczki, marchew obrać, pieczarki obrać, cebulę obrać, pokroić na krążki. Marchew, brokuły i kalafior blanszować krótko we wrzątku. Grzyby ( w całości) włożyć do rondla z rozgrzaną łyżką oleju, posolić, krótko dusić. Zblanszowane kawałki warzyw, duszone grzyby, krążki cebuli oraz gałązki pietruszki zanurzać w cieście i piec na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Wyśmienity dodatek do fondue.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !