Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bajaderka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
żółtko jajek 2
cukier puder 4 łyżki
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: bajaderka

Upiec ciasto kruche pamiętając aby dodać łyżkę oleju.
Masło utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku następnie dodać pokruszone herbatniki tak aby masa była gęsta, potem dodać bakalie i zapach.
Równą warstwę masy wyłożyć na upieczone ziemne ciasto kruche i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 25.03.2012 11:12
smaczne
Krzysztof42 16.12.2011 16:17
smaczna lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak