Sposób przygotowania

Okruchy wsypać do miski, zagniatać, aż będzie to jedna masa. Dodać część polewy czekoladowej, aż będzie cała masa ciemno brązowa. Dodać namoczone w mleku rodzynki, troszkę dżemu oraz kilka kropel aromatu rumowego.

Formować z masy kulki dowolnej wielkości. Nadziewać kulki na patyczki drewniane. Zanurzać w polewie czekoladowej i posypać posiekanymi migdałami/orzechami lub wiórkami kokosowymi czy cukrowymi perełkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Bardzo fajnie wyglądają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię bajaderki pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubię takie kuleczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !